Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> ionCube a PHAR
Kocurro

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Powiedzcie proszę drodzy forumowicze czy macie jakieś wieści na temat współpracy ionCube'a z PHAR ... czyli czy da się jakoś połączyć te dwie technologie czy też nie ?

Chętnie bym spróbował ale nie chcę na nowo wynajdywać koła ... gorzej jeśli by mi się nie udało go wynaleźć winksmiley.jpg

Tak więc proszę Was o jakieś opinie informacje, cokolwiek co pozwoli rozwiązać trapiący mnie dylemat.

Pozdrawiam serdecznie,
Łukasz
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Chrom

-----

PHAR służy do tworzenia i zarządzania archiwami plikowymi zaś ionCube szyfruje skrypty, jeżeli spakujesz skrypt zaszyfrowany to nic nie zmienia i nie powinno być problemów.
+Quote Post
Kocurro

-----

Właśnie też tak myślałem ... ale przyglądając się ionCube nie wiem czy zda to egzamin - jego specyfika działania (odczytu plików) jest inna niż np. eAcceleratora. Po prostu zakodowany kod jest umieszczony tak jak kod html w pliku i jakimś cudem ionCube to rozpoznaje. W zasadzie pozostaje pytanie "na czym ten cud polega" i zależnie od odpowiedzi uda się lub nie. W wolnej chwili powrócę do tematu i sprawdzę to na testowej wersji ionCube'a

pozdr.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:19