![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamy sobie zapytanie
xxx i dalej or die (mysql_error()); I to spowoduje wyświetlenie użytkownikowi błędu... Racja ? Chciał bym ukryć to przed użytkownikiem, ale jednocześnie wysłać te informacje do serwera SQL w kolumne "Logi". Czy jest na to jakiś sposób ? mam na myśli or { } Jest tam dopuszczalna jakaś instrukcja robiąca coś co ma więcej prametrów niż DIE ? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz konstrukcje if () {} else {}
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co zrobisz z błędem, który mówi, że nie można połączyć się z serwerem MySQL z jakiegoś powodu?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, czyli OR { insertinto moje zapytanie SQL; die('Przykro nam, ale nie mogliśmy zrealizować twojego rządania z powodu błedu systemu, nasi informatycy zostali juz o nim powiadomieni'); }
A przy laczeniu z baza to mailer leci w ruch z tekstem "pauko, zrób reboot SQL" ![]() $q = mysql_query("SELECT * FROM `xxx` WHERE xxx = '$xxx'") or { die (mysql_error()) }; Wywala się... zła składnia... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
<?php
Kod if($q = mysql_query("SELECT * FROM `poziom_l3` WHERE acces = '$laboratorium1' AND stacja = '$station' AND protocolactive='1'")){ echo "ok"; } else{ echo('wystapil blad o tresci:'); echo(mysql_error()); } ?> Z jakiegoś dziwnego powodu, nie chce działać.... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak nie!?? Ten post edytował help_mee 10.01.2009, 19:58:39 -------------------- Amentis dolet!
Deus et patria! » Pomogłem? Kliknij Pomógł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Geniusz, geniusz geniusz.
A oto jak zrobiłem usage twojego skryptu: or die (zapiszblad(mysql_error(),$ip,$mojlogin)); I wędruje mi błąd SQL-a, ip, i login ![]() A w samej funkcji pobieram godzine, i datę, a potem wkopcam do SQL-a wo zakładki logi ![]() W dodatku twoja funkcja jest do implementacji w ciągu 2 minut w całym moim serwisie... repleace or die( na to cu u góry ![]() Więc rządzisz stary, rządzisz. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 21:07 |