|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam, mam taki problem:
Otrzymałm struktury tabel exportowane wprost z SQL Server - przykład poniżej:
i problem polega na tym że nie dysponuje SQL Serverem a chciałbym importować te tabele np do postgresql lub mysql, i nie wiem za bardzo jak to zrobić, przy próbie importu wyskakują mi błędy:
w jaki sposób moge importować te tabele? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 13.03.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
sory ale to se ne da
trzeba przeklikać ręcznie bo typy danych się mogą nie zgadzać zresztą same problemy a jak masz windows-a to możesz mieć mssql 2005 express za darmo |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Możesz dane wyexportować bo chodzi o export a nie import, robisz tak włącz sqla zaznacz baze na której są te dane, kliknij prawym i wybierz TASK-> później export data i otworzy się kreator z kreatorem sobie raczej poradzisz ważne jest to że jako plik wyjściowy użyj flat file to są np csv i txt gdzie bez problemu zaimportujesz mysql lub innej bazie danych. Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
jeszcze można wyexportować przy użyciu ODBC bezpośrednio do wskazanej bazy danych. Albo podlinkować serwer bazodanowy jako Linked Server i przez Open Query napaść dane
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 13.03.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
z MSSQL 2008 Expres dali kreator do importu/exportu danych za pomocą sterowników obecnych w systemie do MySQL-a jest ODBC, dla MSSQL Native Client
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 20:42 |