![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu ten skrypt nie wyświetla mi ciasteczek ?
Kod <?php setcookie('uzytkownik','Jan Kowalski'); setcookie('kolor','niebieski'); ?> <html> <head> </head> <body> <?php if(!empty($_COOKIE['kolor'])){ echo $_COOKIE; } ?> </body> </html> W książce z której się uczę jest taki sam skrypt i tam wszystko działa. Powinny się wyświetlić ciasteczka w tablicy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 22 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj zamiast:
Kod echo $_COOKIE; dać: Kod print_r($_COOKIE); i odświeżyć dwa razy - dopiero za drugim wywołaniem strony odczytasz ciacha które zapisałeś. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa , dziękuje za pomoc. A możesz mi jeszcze tylko powiedzieć czemu działa z funkcją print_r , a z echo nie działa , zawsze tak jest ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 22 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
echo zadziałałoby dla konkretnej zmiennej, nie wyświetli Ci tablicy w czytelny sposób i nie to że echo nie działało, bo powinno Ci wypisać na wyjściu napis Array().
musiałbyś się odwołać: Kod echo $_COOKIE['kolor']; To wyświetliłoby Ci zmienną kolor z ciasteczek. print_r za to zwraca zmienną w 'bardziej czytelny' dla użytkownika sposób, czyli dla tablicy wypisz Ci czytelnie wszystkie elementy (polecem dać przed tym tak): Kod echo '<pre>'; print_r($_COOKIE); lub podejrzeć źródło strony to zobaczysz o co mi chodzi. Więcej na pewno dowiesz się z manuala: echo , print_r() Ten post edytował oscar17 9.01.2009, 22:18:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:33 |