![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Was;)
Chciałbym żeby na mojej stronce Panel Aukcji wyświetlał trwające aukcje na allegro. Znalazłem w necie skrypt wraz z potrzebnymi plikami: Kliknij. Wszystko robię tak jak tam jest napisane - pozmieniałem wszystko na własne dane, ale panel nadal się nie wyświetla;/ Co może byc nie tak? Jestem laikiem jesli chodzi o php więc proszę o wyrozumiałość... Strona z panelem. Pogrzebałem troszke w kodzie i teraz dodatkowo wyrzuca mi błąd: Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: memcache in /home/bcrew5/public_html/allegro/panel_aukcji_mirvanos.php on line 5, jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
musisz doinstalowac moduł memcache
http://pl.php.net/manual/en/memcache.installation.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłbyś mi powiedzieć w sposób łopatologiczny co mam zrobić z tymi plikami które pobrałem z tej stronki?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Windows users will enable php_memcache.dll inside of php.ini in order to use these functions. Co po polsku znaczy: uzytkowniku windowsa, otworz plik php.ini, znajdź linijke z php_memcache.dll i ją odkomentuj. Następniej restartnij apacha czy co tam uzywasz ![]() a tu masz dokladny opis podany rownież w tamtym linku: Cytat Here's how I installed it:
1/ Download pecl-5.2-dev.zip (choose the version relevant to your PHP) from http://snaps.php.net/ 2/ Copy php_memcache.dll from the archive you've downloaded to your PHP extention folder. 3/ Add the following line to php.ini (in the exntentions section): extension=php_memcache.dll 4/ Restart your server 5/ Check with phpinfo() that you now have a memcache section -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
gdzie mam szukać tego pliku php.ini? prosiłbym o pokierowanie mnie krok po kroku jak krowy;|
co z tym fragmentem kodu jest ie tak?
|
|
|
![]()
|
|
a wieć mućka, wejdź w ten link
http://www.letmegooglethatforyou.com/?q=windows+php.ini http://www.letmegooglethatforyou.com/?q=wi...ie+jest+php.ini i tam cie pokierują -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dziękuję za pomoc nospor...
![]() |
|
|
![]()
|
|
oco ci chodzi? Zapytales gdzie lezy plik php.ini.
Odeslalem cie do wyszukiwarki z juz wprowadzonymi slowami kluczowymi, ktore to mowia gdzie lezy ten plik. No sorki, ale jak sie nie chce przejrzec dwoch czy trzech linkow to faktycznie, idź pytać gdzie indziej. Co do kodu co pokazales to jest to z nim źle, ze nie ma tej biblioteki memcache. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 12:10 |