![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że temat wstawiłem w dobrym dziale, ale do rzeczy...
Mam następujący problem. Chciałem zrobić taką tabelę z możliwością filtrowania danych danych, czyli do odpowiedniego formularza wpisuję np. początek wyrazu, który znajduje się w określonym polu tabeli, tak żeby wyświetlało tylko te wiersze, które to kryterium spełniają. Wiem, że mogę to zrobić przez wysyłanie takiej informacji do serwera, który wygeneruje taką tabelę i znowu sczytać ją. Takie rozwiązanie niestety trochę spowalnia, a mi chodzi o płynne działanie. I tu pojawia się moje pytanie i prośba o pomoc. Czy można sczytać tabelę a potem ją jakoś dynamicznie filtrować za pomocą javascript albo jakiegoś innego wynalazku? W założeniach ma to wyglądać jak np. w Excelu gdzie podaje się filtry i można je dowolnie modyfikować. Pozdrawiam Dominik |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak można ją zczytać. W javascript również występują wyrażenia regularne. Przejedź po tabeli pętlą i sprawdzaj czy zawartość elementu pasuje do wyrażenia, jeśli tak to dorzucasz element do listy podpowiedzi.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wtedy mam przechowywać całą tabelę w tablicy? Chodzi mi o to żeby działało to jak normalna aplikacja, coś w stylu spotlight na macu.
Aha, dane mimo wszystko się sczytuje. Sam nie jestem ortograficznym geniuszem, ale odsyłam do podstaw ortografii - przedrostek "z" zapisujemy za pomocą litery "s" przed spółgłoskami bezdźwięcznymi, do których "c" się zalicza. Ten post edytował dominiko_13 9.01.2009, 18:26:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:09 |