![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2003 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Z nudów zrobiłem skrypt do generowania avatarów: http://e-konta.pl/~chinczyk/avatary/index.php Mam problem, ponieważ wprowadzony na obrazek tekst, jest słabo widoczny, i przydało by się do niego jakieś obramowanie. Da się coś takiego zrobić? Kod który generuje avatary: [php:1:8bba2a8ee9]<?php //Kolory if ($kolor == "niebieski") { $a = "52"; $b = "114"; $c = "255"; } //i tutaj reszta kolorow //Generowanie avatara $image = imagecreatefromgif("/home/chinczyk/www/avatary/avatary_tla/$tlo"); $font = "/home/chinczyk/www/avatary/czcionki/$czcionka"; $textcolor = imagecolorallocate($image,$a,$b,$c); $string=implode($argv, " "); $px = (imagesx($image)-6.5*strlen($string))/2; imagettftext($image, $rozmiar, 0, $px, 50, $textcolor, $font, $string); header("Content-type: image/gif"); imagepng($image,'',2); imagedestroy($image); ?>[/php:1:8bba2a8ee9] Będę bardzo wdzięczny za pomoc. -------------------- tnij.org - skracanie, maskowanie długich linków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli tekst na Avatarze jest wstawiany na pozycji 5, 5 to na 4, 4 umieść większy o 2pixele napis o kolorze przeciwnym a dopiero póżniej nałóż właściwy napis...
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2003 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już myślałem, że nikt nie odpowie
![]() W sumie dobry pomysł (proste, a nie pomyślałem), dzięki. -------------------- tnij.org - skracanie, maskowanie długich linków
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 01:24 |