![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Zastosowałem na swojej stronie mNews, ale nie chce mi automatycznie robić polskich literek (ą, ź, ś),a resztę przerabia. Co mam zrobić? Pomocy
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzie ci nie chce robić literek, co przrabia ? pewnie masz coś nie tak z kodowaniem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie robi literek jak się dodaje newsa i w komentarzach. Proszę o odpowiedź i pomoc.
A zamiast tych literek jest coś innego np. taki kwadracik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to mowie ze masz gdzies zle ustawione kodowanie. moze w panelu ( o ile ten skrypt takowy posiada ) jest iso a ty na stronie masz utf-8 - ciezko powiedziec.
|
|
|
![]()
|
|
ale czemu nie które pokazuje a nie które nie? jak to zrobić żeby były wszystkie?
|
|
|
![]()
|
|
Czy czytasz to co do ciebie piszę ? Sprawdziłeś to kodownie ? Nikt ci bardziej nie pomoże, nie ma linku żeby zobaczyć, nie ma kodu, tylko krzyki "że nie działa" - tak do niczego nie dojdziesz.
Domyślam się że nie wiesz czego szukać wiec sprawdz w panelu na stronie na której dodajesz newsy w źródle strony czy masz linijke podobna do tej Kod <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> tak samo u siebie na stronie gdzie pokazujesz newsy - czy maja one takie samo charset ? |
|
|
![]()
|
|
Mam te kodowanie wszędzie ale to nie pomaga. Może coś w bazie danych jest złego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ci podpowiem, że takie samo kodowanie powinieneś mieć:
1-na stronie, 2-w bazie, 3-przy połączeniu z bazą (po połączeniu z bazą wykonaj jednorazowo: mysql_query('SET NAMES latin2')) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:05 |