![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam diva 320x320 którego tłem jest obrazek 1000x1000. Chcę żeby po kliknięciu przesunęło mi tło o 50px w prawo i 100px w gorę, płynnie. Czym to zrobić? Może zamiast MT użyć jQuery?
Ten post edytował Xeor^ 8.01.2009, 17:33:23 -------------------- Nikt nie ma dostatecznie dobrej pamięci, aby kłamać zawsze z powodzeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to tylko przyklad ale pokazuje jak animowac pozycje tła
Kod <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html> <head> <script type="text/javascript" src="mootools.js"> </script> </head> <body> <div id="myDiv" style="border: 1px solid red; width: 320px; height: 320px; background: url('bg.jpg') 0px 0px no-repeat">asd</div> <script type="text/javascript"> $('myDiv').addEvent('click',function(){ this.tween('background-position', '50px 100px'); }); </script> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DZiała, dokładnie o to mi chodziło, jeszcze małe pytanie bo nie mogę się odnaleźc w dokumentacji. Jak pobrać np. background-position ? np. top chcę zwiększyć co kliknięcie o 50px.
-------------------- Nikt nie ma dostatecznie dobrej pamięci, aby kłamać zawsze z powodzeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script type="text/javascript">
$('myDiv').addEvent('click',function(){ alert(this.getStyle('background-position')); }); </script> |
|
|
![]()
|
|
Świetnie, tylko jak rozbić to na dwa człony by dostać dwie liczby osobne, w php użyłbym explode, a tutaj czym się posłużyć?
-------------------- Nikt nie ma dostatecznie dobrej pamięci, aby kłamać zawsze z powodzeniem. |
|
|
![]()
|
|
metoda split()
Kod <script type="text/javascript">
var tablica = "ala ma kota".split(' '); </script> |
|
|
![]()
|
|
I już chyba na długi czas ostatnie pytanie, czemu nie działa mi:
Kod $('myDiv').addEvent('click',function(){ alert(client.x); }); Chcę pobrać współrzędne myszki w punkcie w któym kliknąłem względem myDiv. -------------------- Nikt nie ma dostatecznie dobrej pamięci, aby kłamać zawsze z powodzeniem. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:42 |