![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobieram z bazy danych użytkowników i zapisuje ich nazwy do tablicy
i chciał bym teraz użyć preg_match_all by sprawdzić czy gdzieś na stronie został napisany element z tej tablicy co utworzyłem Bo jeśli istaniej to potem chciał bym zrobić z tego link za pomocą preg_replace. Tylko nie wiem jak to zrobić zęby sprawdzić czy element tablicy istnieje gdzieś na stronie. może mi ktoś w tym pomóc Chodzi mi o to gdy ktoś wpisze gdzieś w formularz nazwę użytkownika to chcesz zrobić by zmieniało to się na link do profilu użytkownika. ? Ten post edytował arzach 8.01.2009, 18:13:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co Ci pregi? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) Wyrażenia regularne służą do dopasowania do wzorca, a tu masz gotowy tekst, np. imię JANEK, użyj:
str_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - przykłady i opis użycia w linku, możesz albo użyć str_replace w pętli, albo zdefiniować tablice a potem wsadzić je jako parametr do tej funkcji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:50 |