![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Szukałem w internecie darmowych wyszukiwarek ale wszystkie szukały np. w google a ja potrzebuję wyszukiwarki która będzie szukała różnych artykułów itp, na MOIM WŁASNYM serwisie. Czy zna ktoś jakiś poradnik, gotowy skrypt albo kurs tworzenia dla własnej strony takich wyszukiwarek? Pomoc bardzo się przyda i będę za nią bardzo wdzięczny ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra ale jak ta wyszukiwarka ma dokladnie dzialac ? ma przeszukiwac 1 kolumne w tabeli pod katem jakiegos wyrazu i wyswietlac informacje o artykule jezeli sie zgadza ? czy cos bardziej rozbudowanego ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
bardziej chodzi o to żeby wyszukiwała gry bo na moim serwisie będą gry online, ma wyszukiwać nazw gier i przekierowywać do podstrony na ktorej gra jest zamieszczona
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam wykorzystac opcję "szukaj" na forum i wpisać np. "wyszukiwarka" gwarantuje ze troche tego było.
np. http://forum.php.pl/index.php?showtopic=98...hl=wyszukiwarka Ten post edytował Rafal Filipek 7.01.2009, 22:49:33 |
|
|
![]()
|
|
nom rzeczywiście dużo tego jest, dzięki:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz cały content zapisany w bazie danych to nie powinno być problemu z przeszukaniem jej, uzywając skłądni LIKE.
Możesz też skorzystać z google. Przecież ich wyszukiwarka udostępnia mozliwość takiego jej skonfigurowania aby przeszukiwała wyniki tylko na Twojej stronie. Dodatkowo niedawno wprowadzili możliwość dostosowania wyszukiwarki wizualnie do wyglądu Twojej strony. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nawet nie wiedziałem, dzięki, popatrzę troche skrypty zwykłych wyszukiwarek, pomyślę trochę, a potem jak nie bedzie mi pasowało to wezme wyszukiwarke google ;] dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 05:37 |