![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam małą statyczną stronę, opartą o pliki php, chciałbym aby nie pokazywało się rozszerzenie pliku żeby zamiast np. moja_domena.pl/kontakt.php pokazał się adres moja_domena.pl/kontakt |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f RewriteRule ^(.*)$ $1.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz plik .htaccess z taką zawartością
Kod RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/(.*)$ RewriteRule ^kontakt$ kontakt.php [N] Potem na początku swojego plik dajesz taki kod
I masz taki adres moja_domena.pl/kontakt Reszte adresów dodajesz podobnie czyli w pliku .htaccess dodajesz np Kod RewriteRule ^test$ test.php [N] I w funkcji
Ten post edytował kefirek 7.01.2009, 22:13:31 |
|
|
-lukaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
1. który sposób jest lepszy?
2. Jak w tym sposobie który podał Rafal Filipek zrobić aby żeby zamiast np. moja_domena.pl/123.php pokazał się adres moja_domena.pl/kontakt mogę liczyć na odpowiedź? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował lukaz 15.01.2009, 21:33:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 04:17 |