![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam skrypt którym kopiuje bazę do pliku i do tworzenia struktury danej tabeli w bazie wykorzystuję polecenie
co daje taki wynik
na czym polega problem, jak na pewno zauważyliście mechanizm składowania jest typu InnoDB i w bazie są zdefiniowane klucze obce i teraz aby przywrócić bazę z pliku muszę ręcznie usuwać wpis o deklaracji kluczy obcych w każdej tabeli w tym przypadku
jak jest dużo danych i tabel jest ponad 30 jest to męczące i pracochłonne moje pytanie jest takie, czy jest możliwość aby wyłuskać dane o danej tabel inną metodą niż "show create table" tak aby nie było deklaracji kluczy obcych w wyniku końcowym jak zwykle z góry wielkie dzięki za podpowiedz pozdrawiam Ten post edytował qrcze_pieczone 7.01.2009, 14:49:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wystarczy ze wyłączysz sprawdzanie kluczy obcych, a po utworzeniu bazy je spowrotem wlaczysz:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki nospor
![]() a jeszcze ciągnąc temat wiesz może jak wyciągnąć z tabeli samą deklarację klucza obcego czyli CONSTRAINT `inwestycja_budynki_ibfk_1` FOREIGN KEY (`id_etapy`) REFERENCES `inwestycja_etapy` (`id_etapy`) ON UPDATE CASCADE generlanie mogę dodać na końcu skryptu deklarację kluczy obcych ale przypuszczam że to tez można w jakiś prosty sposób wyciągnąć z tabeli pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:28 |