![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam skrypt który wyświetla mi wyniki z bazy MySql [php:1:b19867b08a]<?php include("konfig.php"); $polacz = mysql_connect($host, $uzytkownik, $haslo, $baza) or die ("Nie mozna polaczyc z baza danych"); mysql_select_db($baza) or die ("Nie mozna polaczyc z baza danych"); $linki = @mysql_query('SELECT url, tekst, id_plik FROM menu'); if (!$linki) { die('<p>'. 'Error: ' . mysql_error() . '</p>'); } while ($row = mysql_fetch_array($linki)) { $url = $row['url']; $tekst = $row['tekst']; $id_plik = $row['id_plik']; }?> To ponizej idzie do drugiego pliku np do index.php i tam wklejany jest tez plik menu <?if($do == "$id_plik"){ echo("<table width='400' border='0' cellpadding='0'cellspacing='1'><tr><td>$tekst</td></tr></table>"); }?> [/php:1:b19867b08a] do tego mam jeszcze plik menu ktory mi wyswietla linki np. Kod <a href='?do=$id_plik'> $nazwa</a>
i teraz problem linki mi sie ladnie wyswietlaja ale jak klikam to dane sa pokazywane z ostatniego dodanego linku, a z wczesniejszych nie mimo ze wczesniej sie pokazywaly. czy wie ktos jak to zrobic ze jak klikne na obojetnie ktory link to beda mi sie wyswietlac dane z bazy w wskazanym miejscu? z góry dzieki ?>[/php] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz ten kod:
[php:1:25b25becd1]<?php include("konfig.php"); $polacz = mysql_connect($host, $uzytkownik, $haslo, $baza) or die ("Nie mozna polaczyc z baza danych"); mysql_select_db($baza) or die ("Nie mozna polaczyc z baza danych"); $linki = @mysql_query('SELECT url, tekst, id_plik FROM menu'); if (!$linki) { die('<p>'. 'Error: ' . mysql_error() . '</p>'); } $records = mysql_num_rows($linki); for($i==0; $i<$records; $i++) { $row = mysql_fetch_array($linki, $i); $url = $row['url']; // pobieramy url do pliku $tekst = $row['tekst']; // pobieramy tekst $id_plik = $row['id_plik']; // pobieramy id pliku // wyswietlamy linki echo "<a href=?do=" . $id_plik . ">" . $url . "</a>"; } ?>[/php:1:25b25becd1] Wrzuc to w miejsce gdzie ma wyswietlać linki. A w miejsce gdzie ma wyświetlać tekst [php:1:25b25becd1]<?php include("konfig.php"); $polacz = mysql_connect($host, $uzytkownik, $haslo, $baza) or die ("Nie mozna polaczyc z baza danych"); mysql_select_db($baza) or die ("Nie mozna polaczyc z baza danych"); $done = $_GET['do']; // pobieramy zmienną $do z ?do= $linki = @mysql_query('SELECT tekst FROM menu WHERE id_plik = '$done''); echo "$link"; ?>[/php:1:25b25becd1] Nie wiem czy za działa bo pisane z palca ![]() Pozdro! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:03 |