![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 3 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcialbym udostepnic zasoby swojej strony tylko dla wybranych uzytkownikow, tak aby uzytkownicy nie mogli przekazywac sobie hasel i logowac sie z innych komputerow. Jednym z zabezpieczen bedzie rozpoznawanie uzytkownikow poprzez adres IP. Drugim ma byc program ktory bedzie instalowany na komputerze dzieki ktoremu bedziemy mieli dostep do strony. I teraz pytanie czy ktos moze spotkal sie takimi programami? zna jakies przyklady lub wie jak to lepiej rozwiazac? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie do logowania wprowadzili Token. I posiadam nawet takie oprogramowanie. Zapewniam cię, że nic dobrego z tego nie wyszło.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy znajdziesz coś takiego.
W każdym bądź razie z poziomu PHP max., co wyciągniesz - o ile nie mam zbyt wąskiej wiedzy - to właśnie IP. Pamiętaj o dynamicznych IP - tych ludków nie przefiltrujesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Drugim ma byc program ktory bedzie instalowany na komputerze dzieki ktoremu bedziemy mieli dostep do strony. Z niego korzystaj; program zainstalowany ma dużo większe pole do popisu, chociażby takie pierdoły, jak data BIOS-u, adres MAC - jakiegoś hasha z tego zrobisz i wystarczy. PS. Nie musze chyba przypominać o odpowiedniej polityce prywatności? Ten post edytował erix 9.01.2009, 20:36:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 21:47 |