![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki oto działający kod:
Kod ten dziala na portalu spolecznosciowym i jego zadaniem jest wyświetlenie listy ostatnio dodanych znajomych aktualnie oglądanego profilu. Znajomy jest wyswietlany tylko jesli jego status jako przyjaciela jest potwierdzony, w zapytaniu informajca o potwierdzeniu znajduje sie w kolumnie 'ver' i przyjmuje 1 jesli propozycja przyjazni zostala zaakceptowana. Kod w tej postaci dziala, jednak jestem pewien, że odpowiedz na zapytania ktore znajduja sie w petli for, mozna uzyskac juz w pierwszym zapytaniu select. Dokładnie chodzi o uzyskanie w pierwszym zapytaniu inforcji o user_login z tabeli users. I tutaj moja prośba, czy ktos moglby pomóc mi w zoptymalizowaniu tego zapytania?, z góry dziękuję i pozdrawiam. Struktura tabel: friends: -sender (przechowuje wartosc user_id z tabeli users) -receiver (przechowuje wartosc user_id z tabeli users) -ver (status znajomsci, 1=potwierdzona, 0= niepotwierdzona) users: -user_id -user_login -... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:36 |