|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam dopiero zacząłem sie uczyć Javascriptu
Napisałem na razie takie coś Kod <html> <head> <title> Skrypt_01 </title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> body{ background-color: black; } div{ background-color: #4080A0; color: white; height: 20px; padding: 10px; } </style> <script type="text/javascript"> // //------------------------------------------------------------------------------------------- var news = new Array(); news[0] = 'BARDZO obciążam procka i przeglądarke :P'; news[1] = 'Działam chyba tylko pod przeglądarką -> Opera :|'; var ktore = 0; //------------------------------------------------------------------------------------------- function sleep(millis) { var date = new Date(); var curDate = null; do { curDate = new Date(); } while(curDate-date < millis); } //------------------------------------------------------------------------------------------- function write(ile) { var div = document.getElementById('content'); if(ktore == ile) { div.innerHTML = ''; return; } div.innerHTML = ''; for(var i=0; i<news.length; i++) { for(var j=0; j<news[i].length+1; j++) { div.innerHTML = news[i].substr(0, j) + '<span style="color:red"> _ </span>'; if(j == news[i].length) { div.innerHTML = news[i]; sleep(1000); } else sleep(100); } sleep(2000); } ktore++; return write(ile); } //------------------------------------------------------------------------------------------- function ustaw() { document.getElementById('content').innerHTML = ' | skrypt | : Zaraz zaczne pisać'; sleep(1000); write(2); } //------------------------------------------------------------------------------------------- // </script> </head> <body onLoad="ustaw();"> <div id="content"> </div> </body> </html> Skrypt działa pod przeglądarką Opera a pod IE i Firefoxem nie działa (innych nie testowałem) :| Pisze on tekst (prawie jak na o2.pl ten na prawo od panelu logowania) Skrypt 'zawiesza IE i Firefoxa', użycie procesora jest bardzo duże(od 85 do 95%) myśle że jest to spowodowane funkcją sleep() - znalazłem ją w necie na początku miałem pętle for i było to samo Kod for(var i=0; i<30000000; i++); Co zrobić żeby ten skrypt działał pod IE i Firefoxem i najlepiej żeby nie brał tyle użycia CPU ? Wiem że mogłem zerżnąć z o2.pl ale to nie to samo jak napisać prawie cały sam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Prosze was forumowiczów o pomoc Ten post edytował cybertix 6.01.2009, 20:35:00 |
|
|
|
cybertix skrypt JS piszący tekst - problem :| 6.01.2009, 20:18:39
lord_t Użyj setTimeout który wywoła zdarzenie za określon... 6.01.2009, 21:08:19
punkomuzykant Nie wnikam w to co wyklepałeś bo zmęczony sem ja ... 21.01.2009, 22:02:09 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 22:04 |