![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym już dokończyć już swój system szablonów ale został mi tylko problem wyświetlania wyników z bazy danych. Otóż chciałbym wykorzystać funkcje która zamieni np.{ID} na wynik z bazy danych, ale cóż nie jestem aż tak dokształcony jak niektórzy z tego forum. Bardzo potrzebuje waszej pomocy, z góry dziękuje za odpowiedź.
Oto mój kod:
Niby działa ale nie wyświetla tak jak trzeba. Mam w bazie tabele test a w niej pola id i pass, dodałem do niej dwa rekordy i chciałbym aby były one poprawnie wyświetlone. Błagam, proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak są wyświetlone? Co jest źle? Nierówno, biały ekran, o co chodzi? Może to ja już jestem zmęczony bo nie bardzo wiem w czym jest problem skoro działa.
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Po jaką chwałę korzystasz z czegoś takiego:
Powtarza się to u Ciebie po parę razy i marnuje tylko pamięć. A co do problemu:
Ten post edytował erix 6.01.2009, 20:00:34 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
erix rozumiem ale nie umiem na tyle php aby zrozumieć co jest w tym źle
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
WebKing:
Czy przypadkiem tutaj: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=110461 nie miałeś tego samego problemu? Operujesz na zmiennej lokalnej zamiast na składowej klasy podczas wykonywania str_replace. |
|
|
![]()
|
|
Tylko że w tym kodzie tutaj usunąłem co nieco i nie będzie działało ustalmy że zmienna $close[0] będzie zawierała treść z bloku
Może wyjaśnię to jeszcze raz. Zrobiłem kodzik który wyciąga tekst z bloku np.<team_rows> i </team_rows> w zmiennej $close[0] jest tekst który posiada ten blok. Za pomocą funkcji foreach rozbijam zmienną $array na $key i $value chciałbym to wszystko zamienić za pomocą str_replace ale albo się wyświetla tylko jeden rekord z bazy lub wszystkie ale tylko jeden jest zamieniony. Pomoże ktoś? Bardzo potrzebuje pomocy chciałbym już to skończyć. Ten post edytował WebKing 8.01.2009, 15:09:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A widzę, że nie przeczytałeś uważnie mojego posta.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wiem, nie umiem tyle co ty nie wiem o co ci chodzi ale chyba wiem że jeżeli nie używał bym pętli to wyszło by tak jak bym chciał
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:47 |