![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem. Chciałbym, żeby ktoś z Was podpowiedział mi jak mógłbym sobie napisać funkcję która zliczy mi zaznaczone checkboxy w tablicy. Checkboxy dodaję sobie dynamicznie. Oto funkcja dodająca checkboxy :
Kod function dodaj_element(kontener){ // var szkolenia = new Object(); // for (var i=0; i<<?php echo $licznik;?>; i++ ){ // szkolenia[i] = "<input type='checkbox' name='szkolenie"+i+"[]' value='zaznaczony' />"; // } var znacznik = document.createElement("input"); znacznik.setAttribute("type", "text"); znacznik.setAttribute("name", "uczestnicy[" + (index-1) + "]"); znacznik.setAttribute("style","margin-top:5px"); znacznik.className = "uczestnik"; var znacznik2 = document.createElement("input"); znacznik2.setAttribute("type", "text"); znacznik2.setAttribute("name", "stanowiska[]"); znacznik2.setAttribute("style","margin-top:5px"); znacznik2.className = "stanowisko"; var znacznik3 = document.createElement("input"); znacznik3.setAttribute("type", "text"); znacznik3.setAttribute("name", "stanowiska[]"); znacznik3.setAttribute("style","margin-top:5px"); znacznik3.className = "stanowisko"; var odstep = document.createElement("div"); odstep.setAttribute("style","clear:both"); var etykieta = document.createElement("div"); etykieta.setAttribute("style", "float: left; margin-left:20px; margin-right:10px; margin-top:5px;"); etykieta.innerHTML= index + ". Imie i nazwisko: "; var etykieta2 = document.createElement("div"); etykieta2.setAttribute("style", "float: left; margin-left:20px; margin-right:10px; margin-top:5px;"); etykieta2.innerHTML="Stanowisko: "; var etykieta3 = document.createElement("div"); etykieta3.setAttribute("style", " float: left; margin-left:20px; margin-right:10px; margin-top:5px;"); etykieta3.innerHTML="Zapisz na szkolenia: "; var proba = document.createElement("span"); proba.setAttribute("style","float:left; margin-top:5px") for (var j=0; j<<?php echo $licznik;?>; j++){ proba.innerHTML+=" "+(j+1)+". <input type='checkbox' name='szkolenie"+j+"[]' value="+(index-1)+" onClick='licz()' checked='checked' />"; } var kontener = document.getElementById(kontener); kontener.appendChild(odstep); kontener.appendChild(etykieta); kontener.appendChild(znacznik); kontener.appendChild(etykieta2); kontener.appendChild(znacznik2); kontener.appendChild(etykieta3); kontener.appendChild(proba); index++; id++; } i teraz chciałbym policzyć wszystkie zaznaczone checkboxy w tablicy szkolenie"+j+"[] - da się w ogóle coś takiego zrobić? nie mam pomysłu. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 06:57 |