![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Na mojej stronie istotne dla mnie jest gromadzenie danych u użytkowniku, załóżmy że są to dane: * kolor oczu (zielone, niebiskie, piwne, etc...) * płeć (kobieta, męższczyzna) * marka samochodu (fiat, honda, bentley...) oczywiście takich danych GA nie może gromadzić automatycznie, a chciałbym teraz za pomocą Google Analytics sprawdzać na przykład liczbę odwiedzin użytkowników, którzy mają samochód marki honda i kolor oczu niebieski. Nie wiem w jaki sposób przekazać dane do GA. próbowałem z funkcją _utmSetVar() lecz niestety za jej pomocą można ustawić tylko jedną zmienną, np: Kod // tylko segmentacja użytkowników a podstawie koloru oczu pageTracker._utmSetVar('zielone'); innym pomysłem jest wykorzystanie metod modułu ecommerce takich jak _addTrans() oraz _addItem(), ale też do końca nie wiem czy to jest dobra droga i czy warto w to brnąć. Czy Wy macie takie problemy, jeśli tak to w jaki sposób je rozwiążujecie? Pozdrawiam Cezar708 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 20:17 |