![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że podobne tematy były. Szukałem w nich odpowiedzi ale nic mi nie pomogło. Mianowicie mam bazę kodowaną w utf8_general_ci, porównywanie napisów również w utf8_general_ci. Strona kodowana też w utf8. W ogóle wszystko mam w utf8 i wywala mi krzaki w tekstach wyświetlanych z bazy (tylko na stronie, w bazie mam polskie znaki). Pomocy, już parę godzin nad tym siedzę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki masz ustawiony charset strony?
-------------------- -- http://rafaljakubowski.net76.net --
google's my life ;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po połączeniu z bazą danych daj takie coś:
-------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po połączeniu z bazą danych daj takie coś:
Wystarczy samo:
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mecenas dobrze się pytał, winą też może być złe ustawienie apache, sprawdź czy to Ci pomoże:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuję za pomoc. Pomogło wstawienie:
CODE <?php mysql_query("SET NAMES utf8"); ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:46 |