![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałam, aby w polu Login i Hasło użytkownik wpisał swoje Nazwisko oraz Imię, po czym mógł się zalogować. Niestety, nie widać formularza, tylko "The page isn't redirecting properly". Nie mam pojęcia w czym jest problem, od kilku dni próbuję wymyślić cokolwiek. Niestety, moje wysiłki spełzły na niczym. Dlatego proszę, aby jakaś miła dusza mi pomogła rozwiązać problem. Tutaj znajduje się mój kod:
Powód edycji: Proszę używać tagu [PHP] do umieszczania kodu PHP.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy ci to pomoże, ale spróbuję pokazać ci co IMHO jest nie tak w skrypcie.
Ok, a więc:
Podsumowanie: - sprawdzasz czy przesłano login i hasło i czy nie są puste (funkcje isset i empty, wszystko w manualu), - jeśli masz login i hasło to tworzysz zapytanie do bazy (login='blba' and haslo='blblak'), i pobierasz rekord z bazy, - jeśli dostałaś dokładnie jeden rekord to mamy udane logowanie, w przeciwnym razie fail ![]() - jeśli było udane logowanie to przypisujesz login do zmiennej sesyjnej, jak nie to wyświetlasz error. To chyba wszystko, mam nadzieję że nie walnąłem jakiejś gafy ![]() I pamiętaj, że to nie jest gotowiec, sama musisz wprowadzić poprawki. PS Kod dawaj w tagach php (bbcode) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:34 |