![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam do was pytanie, jak zrobić licznik sekundowy np. od 0 do 60 sekund.
Wiem jak napisać licznik bo jest w rzeczy samej prosty: <? for($a=0; $a=<60; $a++) echo "$a"<br/>; ?> Ale jak zrobić żeby kolejna liczba pojawiała się co dany okres czasu, naprzykład co 1 sekunde?? Pod spodem napisze co dokładnie chcę osiągnąć... jest to przesuwający się napis. Wiem że taka opcja jest nawet w HTML ale ja sie uczę PHP i chce to zrobić w PHP. Proszę tylko o pomoc w uzyskaniu impulsu w danym odstępie czasu... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz żeby cyfry na bierząco zmieniały się na stronie to (tylko) w JavaScript możesz to zrobić.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 14 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odradzam używanie sleep, ponieważ zatrzymuje ona pracę skryptu.
W google znajdziesz odpowiedź, tylko wpisz: JS odliczanie sekund. -------------------- SzamanGN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj jest cos podobnego
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=108017&hl=stoper |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:26 |