![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam formularz wysyłania emaila z załączniekiem i zwykły email jak połaczyc te dwa skrypty mógłby mi kroś pomóc bo próbuje i próbuje i nic mi nie wychodzi temu zwracam się do was
zwykły email
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to
Kod if (empty($_POST['nick']) || empty($_POST['nazw']) || empty($_POST['ulica']) || empty($_POST['kod']) || empty($_POST['miasto']) || empty($_POST['telefon']) || empty($_POST['mail']) || empty($_POST['temat']) || empty($_POST['tresc'])) { echo "Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk."; echo "<br>"; echo "<a href='javascript:history.go(-1)'>wróć</a>"; exit; } wstaw po Kod if ($_POST["wyslij"]==1) { a to : Kod $wiadomosc = "Imie: ".$_POST['nick']." Nazwisko: ".$_POST['nazw']." Ulica: ".$_POST['ulica']." Kod pocztowy: ".$_POST['kod']." Miasto: ".$_POST['miasto']." Temat: ".$_POST['temat']." Telefon: ".$_POST['telefon']." E- mail: ".$_POST['mail']." Tresc: ".$_POST['tresc']." "; $tematyka = "kontakt".$temat; mail ("email@email.pl", $tematyka, $wiadomosc ); echo "Dziekujemy za wysłanie do nas maila,"; zamiast Kod $tresclistu = "tutaj piszesz całą treść maila";
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem tak i jest błąd
błąd Warning: mail() expects at most 5 parameters, 6 given in /wyslij.php on line 67 E-mail NIE został wysłany poprawnie. Prosimy o powrót i wysłanie e-maila ponownie. a jak usune to ,$tematyka,$wiadomosc to nie pokazuje mi tresci wiadomosci Ten post edytował dave666 3.01.2009, 22:52:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz za dużo parametrów dla funkcji mail co jasno wynika z błędu. Nie będę analizował twojego kodu, żeby sprawdzić co która zmienna przechowuje. zobacz jakie i w jakiej kolejnosci argumenty przyjmuje funkcja mail to poustawiaj wszystko ( dokumentacja ).
Na przyszłość dodam tylko że faktycznie istnieje coś takiego jak array_merge ale z tego co wiem nie ma czegos takiego jak metoda merdżowania argumentów funkcji ( dodatkowo z 2 róznych plików ;] ) Ten post edytował Rafal Filipek 3.01.2009, 22:54:42 |
|
|
![]()
|
|
WIem ze chcieliście pomóc ale ja nie rozumiem za bardzo co do mnie kolega Rafał pisze choć bardzo chciałbym to zrozumieć mimo wszystko dzięki za pomoc jak kiedyś dojde do rozwiazania to umieszcze gotowy skrypt
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak nie rozumiesz to poczytaj sobie trochę manuala php i link jaki podal ci @Rafal Filipek
-------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
Jak to czytasz, to współczuj mi. Przebolewam za swe grzechy... Współczujcie... Gdzie to współczucie? |
|
|
![]()
|
|
Spoko problem rozwiązałem zaraz napisze rozwiazanie
![]() o to rozwiązanie zamiast funkcji (empty($_POST['nick']) po prostu zrobiłem tak i działa elegancko wysyła załacznik i treść wiecej pól sami sobie dopiszecie plik wyslij.php
formularz html np: kontakt.html Ten post edytował dave666 3.01.2009, 23:45:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:30 |