![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taką funkcje i chce aby po naciśnięciu anuluj zamiast wstawiać tag i w środku \"null\" nie dodawało nic po prostu zamykało się okienko i nic się nie działo, próbowałem wstawić tam ale nic mi nie wychodziło, a skrypt nawet się nie uruchamiał :/ nie znam się na JS wiec nie wiem ocb Ten post edytował RafaelX 3.01.2009, 19:56:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czym jest BB() ? Funkcji obsługujących BBCode napewno jest wiele, a tutaj chyba nikt nie wróży.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem na co ci to potrzebne ale prosze Ten post edytował RafaelX 3.01.2009, 19:59:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo, tag doda się tylko jeśli przejdzie widoczne poniżej wyrażenie regularne, które - nota bene - było pisane na szybko, więc mogą być jakieś błędy
![]()
Ten post edytował ziqzaq 3.01.2009, 22:12:26 |
|
|
![]()
|
|
Proszę bardzo, tag doda się tylko jeśli przejdzie widoczne poniżej wyrażenie regularne, które - nota bene - było pisane na szybko, więc mogą być jakieś błędy ![]()
teraz to w ogóle nic nie działa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekaw jestem czy przyszło ci do głowy przeczytać te komentarze które dodałem do kodu? Co?
Nie robiłem tego dla zabawy. Mam to wyoślić, ok. No to jak do dziecka: // Male wyrazonko regularne ![]() // Pasuje do "[tag]http://znaki.znaki.itd[/tag]" // UWAGA linijka z wyrazeniem reg. powinna wygladac tak (parser escapeuje znaki "\"): // reg = /^\[\w+?\]http:\/\/.+?\[\/\w+?\]$/i; Powyższe znaczy że parser na forum escaepuje znaki "\", więc je musisz poprawić. To działa, ale jak się bezmyślnie przekleja kod to tak bywa, że nie wychodzi. ![]() Edit: Jeszcze jedno. Sprawdzałem na Operze 9.60 i FF 3.0.4 żeby nie było wątpliwości. Ten post edytował ziqzaq 4.01.2009, 00:45:42 |
|
|
![]()
|
|
Mylisz się przeczytałem wszystko i dodałem \ ale nie działa porostu nie wstawia tego BBcode
//edit coś się popsuło ![]() /edit 2 To przez zmianę id textarea poprawiłem trochę to twoje wyrażonko bo to do jeszcze innych tagów będzie stosowane i działa, dzięki za odpowiedź, ale problem był trochę inny :/ i nie dowiedziałem się jak zrobić żeby po naciśnięciu anuluj nie pokazywało się 2 okienko np jak mam takie coś:
mógł byś mi powiedzieć jak zrobić, żeby po naciśnięciu anuluj w 1 okienku 2 się nie pokazywało w ogóle ![]() Ten post edytował RafaelX 4.01.2009, 13:02:28 |
|
|
![]()
|
|
To nie jest błąd w moim kodzie tylko w twoim.
Na dowód zobacz sobie test - działa, więc na 95% ty coś źle zrobiłeś. Poprawiony kod*
Edit: To było do wypowiedzi przed edycją powyżej - już chyba nieaktualne ![]() Edit2: Zedytowałem kod*. Dodałem tą funkcję z postu wyżej i dostosowałem wyrażenie. Ten post edytował ziqzaq 4.01.2009, 13:37:23 |
|
|
![]()
|
|
To przez zmianę id textarea poprawiłem trochę to twoje wyrażonko bo to do jeszcze innych tagów będzie stosowane i działa, dzięki za odpowiedź, ale problem był trochę inny :/ i nie dowiedziałem się jak zrobić żeby po naciśnięciu anuluj nie pokazywało się 2 okienko np jak mam takie coś:
mógł byś mi powiedzieć jak zrobić, żeby po naciśnięciu anuluj w 1 okienku 2 się nie pokazywało w ogóle ![]() a na to dał byś rade cos poradzić ![]() //Edit Dzięki temat można zamknąć Ten post edytował RafaelX 4.01.2009, 17:18:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:23 |