![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 2 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem sobie małą stronę do obliczania średniej, jednak nie wiem jak tą średnią obliczyć ![]() http://www.czymail.yoyo.pl Na stronie można dojść do strony /przedmioty_step_2.php i dalej jest pusta strona. Dlaczego? Bo nie wiem jak obliczyć średnią. Kod przedmioty_step_2.php:
config.php:
Jak widać w pliku przedmioty_step_2.php użyłem pętli do wyświetlania przedmiotów. Teraz nie mam pojęcia jak mogą nazywać się zmienne wprowadzone przez usera (bo np. Język Polski możesz zapisać jako: j.polski albo polski albo jezyk_polski etc.). W jaki sposób sprawdzić te zmienne? Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam. edit: Plik przedmioty.php:
Ten post edytował Ociu 2.01.2009, 19:55:49
Powód edycji: Poprawiłem bbCode (ociu)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W plik przedmioty_step_2.php zmień name='$tablica[$i]' nazwę na name='srednia[]' Potem sumujesz tylko tablice i dzielisz przez liczbe przedmiotów czyli możesz np. na końcu kodu dodać
Do przycisku formularza dodaj name="submit" oraz <form action="przedmioty_step_2.php" method="post"> I będzie liczyć srednią A najlepiej to zrobic tak cały plik przedmioty_step_2 powinien wyglądać tak
Ten post edytował kefirek 2.01.2009, 20:38:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 2 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaraz wszystko zrobię. Dam EDIT jak zadziała. Dzięki.
edit: działa, dzięki. Ten post edytował carck3r 2.01.2009, 22:17:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:00 |