![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 3 Dołączył: 23.12.2008 Skąd: Piaseczno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czy ktoś wie w jaki sposób można 'przebuforować' (może za pomocą ob_start i jakiejś funkcji 'konwertera' do PDF) coś do prawidłowego formatu PDF? Muszę zautomatyzować wysyłkę faktur zaliczkowych meilem.... Można by było to puścić do druku na pdf factory ale chciałbym jakieś w pełni automatyczne rozwiązanie, żeby nie trzeba było potwierdzać niczego.... tylko żeby pliki PDF pojawiały się w odpowiednich dla klienta katalogach, po czym serwer będzie je wysyłał na podany przez gościa adres meilowy ale to już wiem jak zrobić :-) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widze, ze pracujesz nad tym samym co ja :-) Mam dokladnie ten sam problem. Temat: PHP_TCPDF_i_content_htmlowy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 3 Dołączył: 23.12.2008 Skąd: Piaseczno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
he he nie wiedziałem że jest w php funkcja konwertująca do pdf.... :-) Ja zacząłem pisać programy dawnoooo temu i jakoś się przyzwyczaiłem do tego, że wszystkie funkcje trzeba sobie samemu robić ale.... PHP zadziwia mnie nieraz różnorodnością dostępnych funkcji i tym razem też tak jest :-)
Ten post edytował Piniek 3.01.2009, 14:07:01
Powód edycji: BBCODE / Piniek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta, ale nie o to chodzilo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Wole gotowa klase, ktora zrobi duzo wiecej. Problem jednak mam tego typu, ze nie wiem jak sie pozbyc...TCPDF ERROR: Some data has already been output, can't send PDF file... Generalnie bowiem klasa pozwala wygenerowac pdf`a tylko i wylacznie... na danej stronie. Jesli np mam formularz i chce wygenerowac go jednoczesnie w pdfie, to odpada.... chyba, ze jest cos w tej klasie, co przeoczylem. Mozna to obejsc, otwierajac nowe okno javascriptem, ale to troche takie nie teges...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Problem jednak mam tego typu, ze nie wiem jak sie pozbyc...TCPDF ERROR: Some data has already been output, can't send PDF file... To jest ten sam błąd, co headers already sent... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wszystko bez sensu bo zazwyczaj tekst pochodzi z edytora HTML takiego jak TinyMCE a konwersja z XHTML na pdf jest bardzo trudna. Skąd wziąć gotową klasę która by to robiła? Są oczywiście darmowe klasy ale każda ma jakieś wady. Czy ktoś używa w praktyce czegoś co dobrze działa? Chętnie odkupię.
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, ja wlasnie zabieram sie do tcpdf, Wyglada obiecujaco, zobaczymy. Jedynie denerwuje mnie fakt, ze trzeba odpalac to w osobnym "oknie" aby wygenerowac pdf`a ze strony. Inaczej sie burzy - hmm w sumie chyba sam php.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:02 |