![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić statystykę najwięcej dodających nową treść, wszystko jest zapisane w tabela1, wiersz1
Mam taki kod php (wiem, że zły):
Wiem, że jest źle. Chcę wyświetlić taką tabelkę jak w phpmyadmin (dostaję koło nicka liczbę powtórzeń w rekordach i tak wszystkich, tylko, że w poprawnym kodowaniem polskich znaków [baza utf8]). Może ktoś podać prawidłowy kod? Ten post edytował GigaDownload 2.01.2009, 16:31:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kilka uwag:
1) Nie używaj polskich znaków diakretycznych w poleceniach SQL 2) Zakładam że wiersz1 to nazwa pola z loginem usera albo z jego ID 3) Zmienna $top10 nie zawiera gotowej tabelki, poczytaj o funkcji mysql_fetch_object" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual lub mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual lub mysql_fetch_row" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabelę "tabela1", a w niej strukturze pola - nazwa, ostatnie pobranie, link do pliku, liczba pobrań, głosów, suma głosów i tak dalej - wszystkie informacje o jednym pliku. W tych polach mam też "dodal", gdzie jest tylko nick dodającego.
Będąc w strukturze tabeli kliknęłem przy "dodal" na "przeglądaj różne wartości", gdzie wyświetliła mi się tabelka z listą ludzi dodających, a obok w kolumnie drugiej liczba powtórzeń tego nicku (o co mi właśnie chodzi, by zrobić to jako skrypt php). Będąc w tym co napisałem powyżej dodałem gotowe zapytanie do sql, które przedstawiłem w skrypcie w pierwszym poście - stąd te polskie znaki. Trochę już jaśniej? edycja: Teraz trochę poprawione wstępne zapytanie, szeregowanie od największej do najmniejszej. Popr. post pierwszy. Ten post edytował GigaDownload 2.01.2009, 16:30:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował kefirek 2.01.2009, 17:00:45 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję kefirek za kod, oczywiście działa poprawnie. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:20 |