![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam jeśli było -nie znalazłem, a jeśli znalazłem, to nie zrozumiałem, że to to
![]() Chodzi mi o kod, który umieszcza w Cookie (o ile użytkownik strony nie ma cookie) losową, niepowtarzalną (!) 10-cyfrową liczbę w cookie, a następnie dodaje ją do mysql, przypisując do niego login. Jeśli użytkownik usunie ciastko, dostanie przydzieloną nową liczbę, która zostanie dodana w bazie jako kolejne ciastko przy loginie użytkownika. Dziękuję za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 40 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cookie wkładasz przez setcookie(), a sprwadzasz odwołując się do $_COOKIES['nazwaZmiennej']. Sprawdź sobie w manualu jak poprawnie obsłużyć tą funkcje, a ciąg znaków mozesz wygenerować np. przez substr(md5(time()), 0, 10); czy jak już tam sobie wolisz.
![]() Do bazy danych to chyba już wiesz jak wrzucić ? ![]() Ten post edytował ikssde 2.01.2009, 02:51:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dzięki za odpowiedzi. Hepi niu jer. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 07:32 |