![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz, który liczy wartość pozycji. netto + VAT = brutto
VAT wybieram z pola typu select i niestety w IE nie działa. W FireFoxie jest ok Safari jest ok... Jak zamienię selekt na text to działa ok. Co zrobić aby IE brało pod uwagę wybraną opcje z select? Ten post edytował harbii 2.01.2009, 01:23:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że zaprezentowanie jakiegokolwiek kodu mogłoby nam trochę pomóc. No ale skoro nie ma nic to chyba mogę ci przedstawić taki kod:
Kod var s = document.getElementById("select");
alert(s.options[s.selectedIndex].value); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie działa chyba, albo źle tego użyłem.
mam taki kod który liczy:
i taki formularzyk:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) co to jest to 'xxx' jako argument funkcji ? Ani to string ani zmienna ...
2) gdzie w tym kodzie wykorzystujesz to co ci pokazalem ? widze ze masz 1 select'a i stosujesz na nim 2 funkcje ale zadna z nich nie wykorzystuje mojego kodu. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się nie odwołuje do formularza, tak przynajmniej uważam. A, że FF/Safari to łykają, to już inna sprawa.
Nie mniej jednak zamień liczv(xxx); na liczv(this.form); Powinno pomóc, aczkolwiek możliwe, że błąd masz gdzieś indziej. Powiedz co mówi IE - jakie błędy wywala. |
|
|
![]()
|
|
po tej zmianie to w IE bez zmian
temat nadal aktualny, w IE nie liczy może ktoś ma jeszce jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A onchange zamiast onfocus?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
nie pomaga
tak nic nie pokazuje
nawet NaN Ten post edytował harbii 30.05.2009, 23:11:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak Ty to robisz, że masz 3 funkcje "zaokraglenie"? (ta ostatnia wystarczy)
Naucz się debugować, czyli w tym przypadku powstawiaj sobie alerty i sprawdź gdzie się wysypuje błąd, jeszcze wcześniej sprawdź czy FF nie wywala żadnego błędu (konsola JS) ![]() Później miło by było gdybyś przeszedł na używanie funkcji nawigacyjnych DOM(czy jak to tam nazwać): - getElementById - getElementsByName - getElementsByTagName Co prawda i tak powinno działać tak jak to Ty zrobiłeś, ale powyższy sposób jest teraz swego rodzaju (niepisanym) standardem. PS. Masz mało czytelny kod(HTML głównie) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok. czasem sie poprawię z czytelnością ale póki co ma ktoś pomysł dlaczego nie liczy w IE?
ok. co by się inni nie męczyli tak jak ja ![]() widocznie ff bierze sobie jak nie ma value z nazwy a ie nie no cóż pół roki i rozwiązałem problem ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:38 |