![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie,
dziś po raz 1szy chciałem napisać coś obiektowo. Pewnie wyszło mi to trochę pseudo obiektowo ale co tutaj mam nie tak. najpierw klasa
i uzycie
i dostaje taki blad Fatal error: Call to undefined function getAction() in C:\wamp\www\oop\_class.php on line 52 sama funkcja zwracająca znak działa... pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 27 Dołączył: 24.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do metody wewnątrz klasy musisz się odwoływać tak samo jak do składowej: $this->nazwaMetody(), a u Ciebie w linii 52 jest samo getAction().
-------------------- Zbyszek 'antyqjon' Siciarz
siciarz.net | Aquila DSP C++ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki, błędu już nie dostaje. zwracam string czyli gdy w formularzu podam dwie cyfry 4 i 3 zwróci mi wynik 403 a nie np dodanie tych liczb. funkcja getAction jest do bani..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo użyjesz eval, albo zmienisz metodę getAction. Przekazuj 2 parametry do getAction (obie liczby) i wykonuj działanie w niej.
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:12 |