![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki skrypt do zapisywania: Kod $dane = $_POST['edytor']; $file = 'user/'.$_COOKIE['nick'].'.html'; $fp = fopen($file, "w+"); fwrite($fp, $dane); fclose($fp); I wszystko jest dobrze, ale nawet jak wejdę w podstronę gdzie znajduje się ten skrypt zostaje on wykonany. Mam też submit o nazwie klawisz i chce by tylko po jego kliknięciu czynność ta została wykonana. Co powinienem dodać do owego skryptu? Co wstawić w miejsce ![]() Kod if (? ![]() { $dane = $_POST['edytor']; $file = 'user/'.$_COOKIE['nick'].'.html'; $fp = fopen($file, "w+"); fwrite($fp, $dane); fclose($fp); } eh temat nie aktualny już sobie z tym poradziłem ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja bym do tego dorzucił empty
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 4 Dołączył: 30.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ultra_18: to bys zle zrobil, bo powinienes uzyc kodu 1010, twoj sposob zadziala, ale jest zly. wlasnie do tego sluzy isset().
@piotrooo89: nie, jesli ktos chce sobie przeslac po prostu zmienna bez ustawiania jej wartosci nie moze polegac na jej zawartosci. tutaj wazne jest czy dana zmienna istnieje, a nie jaka ma wartosc (chociaz w przypadku przyciskow submit raczej wartosc istnieje i nie jest pusta). -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@ultra_18:
Uściślając wypowiedź ~wrzasq: twój kod sprawdza czy $_POST['wyslij'] jest prawdą. Jednak w przypadku, gdy nie będzie elementu $_POST['wyslij'] (czyli jeśli nie wysłano formularza) skrypt wywali ostrzeżenie o nie istniejącym indeksie tablicy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:29 |