![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 2 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mój problem polega na tym, że zawartość pliku, którego chcę wyświetlić w ogóle się nie pojawia na stronie(pusta strona). W pliku zamowienia.txt ciągi znaków tworzą się. Wszystko na serwerze xammp, localhost. Moje pliki: przetworzzamowienie.php(część): Kod <?php require('config.php'); ?> ... //Zapis zamówienia do pliku $plik = fopen("$DOCUMENT_ROOT/zamowienia/zamowienia.txt",'ab'); fwrite($plik,$ciagwyjsciowy); fclose($plik); zobaczzamowienia.php: Kod <?php require('config.php'); ?> ... <?php $plik = fopen("$DOCUMENT_ROOT/zamowienia/zamowienia.txt",'rb'); fread($plik,filesize("$DOCUMENT_ROOT/zamowienia/zamowienia.txt")); fclose($plik); ?> config.php: Kod <?php // config.php // zmienne, stałe etc. // ---------------------------------------- $iloscopon = $_POST['iloscopon']; $iloscoleju = $_POST['iloscoleju']; $iloscswiec = $_POST['iloscswiec']; $adres = $_POST['adres']; $imie_nazwisko = $_POST['imie_nazwisko']; $DOCUMENT_ROOT = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']; $ilosc = $iloscopon + $iloscoleju + $iloscswiec; // Suma wszystkich przedmiotów define("CENAOPON",250); define("CENAOLEJU",75); define("CENASWIEC",10); $vat = 0.22; // Podatek VAT (22%) $wartosc_netto = $iloscopon * CENAOPON + $iloscoleju * CENAOLEJU + $iloscswiec * CENASWIEC; // Cena NETTO $wartosc_brutto = $wartosc_netto * (1 + $vat); $ciagwyjsciowy = "<br />Opony: $iloscopon,\t Olej: $iloscoleju,\t Swiece: $iloscswiec,\t Kwota BRUTTO: $wartosc_brutto,\t Adres: $adres,\t ImieiNazwisko: $imie_nazwisko<br />"; //W jaki sposób zapisać dane? // ---------------------------------------- ?> pozdrawiam Ten post edytował carck3r 30.12.2008, 09:43:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 2 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chciałem tworzyć nowego wątku więc pisze tutaj.
mam podobny problem. A mianowicie mam taki kod:
można użyć zapisu do bazy danych jednak chciałem utworzyć to w pliku. próbowałem różnych kombinacji jednak cały czas wyświetla mi błędy. proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 13 Dołączył: 13.08.2008 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to Ci chodzi (bo w sumie DOŚĆ głupi błąd, więc pewnie się mylę a tak w ogóle to dawno nie ruszałem PHP), ale jak zawartość pliku ma się wyświetlić na stronie, to warto by po przeczytaniu go do zmiennej jakoś go wyświetlić, nie? Np.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:21 |