![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Szanowych kolegów i koleżanki. Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc, jestem początkującym, a w zasadzie dopiero sie uczę w szkole i dostałem do wykonania kilka zadań w PHP.
1. Napisać funkcję displayReverse wyświetlającą tabelę $tab od tyłu; 2. Napisać funkcję displayGreater wyświetlającą dane numeryczne z tablicy większe od $condition; 3. Napisać funkcję wyświetlającą liczby podzielne przez $number. 4. Napisać funkcję wyświetlającą najmniejszą liczbę z tablicy. Może ktoś mi pomóc, a może ktoś już ma gotowe scrypty związane z tematem. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
1.
Kod function displayReverse($tab){ for($i=count($tab)-1;$i>=0;$i--){ echo $tab[$i]; } } Kod function displayGreater($tab, $cond){ for($i=0;$i<count($tab);$i++){ if($tab[$i]>$cond){ echo $tab[$i]; } } } Kod function podzielne($tab, $number){ for($i=0;$i<count($tab);$i++){ if($tab[$i]%$number==0){ echo $tab[$i]; } } } Kod function min($tab){
$min=$tab[0]; for($i=0;$i<count($tab);$i++){ if($tab[$i]<$min){ $min=$tab[$i]; } } echo $min; } Ten post edytował flashdev 29.12.2008, 14:40:26 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 03:28 |