![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 23.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() ![]() http://r-monitoring.pl/userbar/userbar.php...zykładowytekst2 Chodzi mi o tę obwódkę ponieważ czcionkę już zrobiłem, tylko nie wiem jak zrobić aby ten czarny obwód Mój kod to: Kod <?php $font = 'czcionka.ttf'; $tekst = $_GET['tekst']; $obrazek=ImageCreateFromGIF("hehe.gif"); $czerwony=ImageColorAllocate($obrazek,255 ,0 ,0); ImageString($obrazek,$font,3,5,5,$tekst,$czerwony); //3 Header("Content-type: image/gif"); ImageGIF($obrazek); ?> Proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do tego (chyba) nie ma funkcji, bo to nie jest zwiazane bezposrednio z trescia, co najwyzej efekt. najprostsze wyjsice jakie mi przychodzi do glowy bez zabawy w jego reczne generowanie to wykorzystanie czcionek truetype i nalozenie na siebie dwoch napisow - najpierw na obrazek napis czcionka czarna o 1-2 rozmiary wieksza, a nastepnie nalozenie bialego napisu czcionka o normalnym rozmiarze.
-------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 23.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety to nie jest takie proste bo czcionki się nie nałożą tak samo na siebie. Jeśli powiększę czcionkę to wtedy ona jest dłuższa i jak pierwsza literka pasuje to następna już nie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fakt, ale to tez da sie rozwiazac (chociaz troche "niefajnie") pozycjonujac kazdy znak, czyli robiac to co napisalem poprzednio w petli dla kazdego znaku w lancuhu.
-------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się ze to powinno być prostsze
![]() ![]() wrzasq, dzięki przynajmniej za chęć pomocy ![]() ![]() Jeśli ktoś zna jakieś rozwiązanie tego problemu proszę pisać ![]() PS znajomy ma ten skrypt od innego znajomego na serwerze tylko nie pamięta hasła ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:49 |