![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
to mój pierwszy post na forum, więc myślę, że jest to odpowiednie miejsce. Głowię się jak przekazać do skryptu serwera zawartość pola wielokrotnego wyboru [img=http://img220.imageshack.us/img220/3428/beztytuuzx6.th.jpg]. "Przepychanie" elementów z jednego pola do drugiego jest zrobione na JS: Kod function move(srcBox,destBox) { var i = srcBox.selectedIndex; if(i == -1){ submitFlag = true;//submit to server return; } while(i >= 0) { if(srcBox.options[i].text != "") { //var no = new Option(srcBox.options[i].text, srcBox.options[i].value, false, false); //destBox.options[destBox.options.length] = no; newElem=document.createElement("OPTION"); newElem.text=srcBox.options[i].text; destBox.options.add(newElem); srcBox.options[i] = null; } i = srcBox.selectedIndex; } SortD(destBox); submitFlag = false;//don't submit to server } Niestety JS nie jest moją mocną stroną, zupełnie nie wiem, jak przekazać wszystkie optiony z pola do skryptu. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zaznaczyć wszystkie myszką i wtedy submit, ale nie o to chodzi. Pomożecie?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 06:21 |