![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wielu serwisach przy okazji jakiegoś pliku, filmu itp. mamy gwiazdki
obrazujące ocene, tak jak np tutaj: http://www.filmweb.pl/o44/Woody+Harrelson Chciałbym coś takiego zrobić u siebie, tylko jak? Bedzie 10 gwiazdek, i zaleznie od tego która kliknie użytkownik taka wartość zostanie dodana do odpowiedniego wiersza w bazie danych (od 1 -10) potem wynik zostanie podzielony przez ilość głosujących, i tyle gwiazdek zostanie podświetlonych ![]() Jak to zaimplementować, szczególnie chodzi mi o to jak zrobić, aby po kliknięciu w daną gwiazdkę jakaś wartość zapisała mi się do bazy. JS ? Onclick ? -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- fitmate.pl - aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił za pomocą onclick'a w JS i request'a z AJAX. Oczywiście do tego wystarczy sam jQuery jak pisał przedmówca
![]() -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem takie fajne coś:
http://www.masugadesign.com/the-lab/script...tar-rating-bar/ Jest naprawdę dobre, ale stawiam browara temu kto zmieni wielkość gwiazdek o połowe (plik: 15px na 45px - teraz jest 30px na 90px) no i wszystko w plikach, żeby to działało dla mniejszej grafiki. Ja trochę czasu na to poświeciłem, ale nie wyszło do końca... Ten post edytował majestiq 28.12.2008, 18:10:17 -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:04 |