![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
zastanawiam się nad taką kwestią: mam wykupioną domene powiedzmy abc.pl w panelu zarządzania domenami/serwerem jest oczywiście możliwość tworzenia subdomen a czy można napisać własny skrypt na dodawanie subdomen ![]() możecie jakoś przybliżyć jak to napisać ![]() serwer to nazwa.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wystarczy, że przekierujesz swoją domenę abc.pl na DNSy swojego serwera, a wszystkie subdomeny i sub-subdomeny również tam będą przekierowane.
A samą obsługę tych subdomen mozesz wykonać przy pomocy pliku htaccess i mod rewrite. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
google nie wyswietla konkretnych odpowiedzi. czy aby na pewno? http://www.google.pl/search?q=tworzenie+su...lient=firefox-a -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz włączony wildcard wystarczy kod w .htaccess
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
osobiście wolał bm jednak fizycznie subdomeny i orazu foldery na serwerze osobne. ale dobra jedziemy z plikiem .htaccess
w tym pliku mam kod: Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.*).domena.pl$ RewriteRule ^(.*)$ index.php?url=%1% [L] na serwerze zrobiłem plik index.php z zawartością
wpisane adresu domena.pl/index.php?url=test daje wynik poprawny czyli "test--" jednak wpisane adresu test2.domena.pl daje tylko wynik "--" co zrobiłem nie tak ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 14 Dołączył: 13.01.2008 Skąd: Birmingham Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w .htaccess wpisałeś regułę dla www.%.domena.pl. Czyli po wpisaniu www.test2.domena.pl powinno wyskoczyć "test2"--
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:12 |