![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Wyświetla mi się taki oto błąd : Kod [/b][b]Warning[/b]: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in [b]/home/draggero/public_html/bany.php[/b] on line [b]59[/b][b] I nie mam pojęcia dlaczego chcę bo pokazywało mi listę zbanowanych IP i jeśli chcę dodać do bazy IP muszę dać typ jako text. Stworzyłem do tego wyszukiwarkę czy ip znajduje się na liście Kod [/b]<? $wyniksz = mysql_query("SELECT ip FROM ips WHERE ip = ".$_POST['testip'].""); while ($rekordsz = mysql_fetch_assoc($wyniksz)) { $ipsz = $rekordsz['ip']; $idsz = $rekordsz['id']; } $testip = $_POST['testip']; if($testip == $ipsz) { print "<BR>To IP jest zbanowane."; } elseif($testip != $ipsz) { print "<BR>To IP nie jest zbanowane."; } ?>[b] Linia w której jest błąd to : Kod while ($rekordsz = mysql_fetch_assoc($wyniksz)) Lecz jeśli próbuje wyszukać coś w niej np ip 83.21 to poprostu wyświetli stronę na nowo jeśli wpisze ip albo raczej liczbe bo ip się nie da to wyświetli mi, że ip jest zbanowane bądź nie i myślę, że ma to związek z powyższym blędem. Troszke poszukałem i znalazłem tylko 1 temat interesujący Tutaj ale nic z niego nie rozumiem tu możecie sprawdzić jak to mniej więcej działa albo raczej nie działa Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc to bardzo dziękuję Pozdro Ten post edytował DFI 26.12.2008, 20:10:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 to mi wyskoczyło z resztą mozesz zobaczyc na stronce ;] Chyba o to chodziło ale jak cos to daje jeszcze : Kod $wyniksz = mysql_query("SELECT ip FROM ips WHERE ip = ".$_POST['testip'].""); echo mysql_error(); while ($rekordsz = mysql_fetch_assoc($wyniksz)) tak to zmodyfikowałem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 14:26 |