![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam problem otóż jestem początkujący i chce przesłać zmienne z formularza do pliku, ale chce by to było na zasadzie takiej że w formularzu zmienne maja zdefiniowane wartości i chce je przekazać bez żadnego potwierdzenia-guziku itp. Da rade coś takiego zrobić ? wszystko już mam tylko chodzi mi o to nieszzęsne potwierdzenie w formie przycisku lub entera którego nie chce. Ten post edytował warezxp 26.12.2008, 00:21:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nietsty nie o takie coś mi chodzi możne coś innego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To niby kiedy ma sie formularz wyslac?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Ja chce by sam się wysłał, bo wartości ma zdefiniowane nikt ich nie wprowadza. Trochę przybliżę temat otóż jest sobie strona A a na niej formularz z którego dane idą do strony B gdzie są przetwarzane i chce teraz by te dane przeszły do strony C, dane umieściłem ponownie w formularzu tylko kwestia jest taka że chce by przekazano je automatycznie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli podstrona b ma tylko przetwarzac dane to po co wogóle ona jest nie łatwiej połączyc postrony b i c i po kłopocie?
|
|
|
![]()
|
|
W tym problem że strona C nie jest moja tylko A i B są moje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem za bardzo
![]() |
|
|
![]()
|
|
No już jaśniej przedstawić nie mogę, kodu też pokazać nie mogę. Ale jak już powiedziałem rozchodzi się o to by przekazać zmienne za pomocą formularza który zrobiłem w automatyczny sposób bez żadnego przycisku czy wciskania klawisza enter. Lub jeśli wiecie możne znacie inną metodę która prześle zmienne z wartościami w podobny sposób do formularza.
|
|
|
![]()
|
|
Użyj takiej funkcji:
- przykład użycia:
- wyśle tablicę $_POST do diabła, a jak ktoś ma wyłączony JS to wysmaży komunikat i pozwoli wysłać dalej poprzez kliknięcie. Zapraszam do przetestowania - zamiast tablicy $_POST możesz równie dobrze wysłać każdą inną tablicę asocjacyjną. Ten post edytował bobo168 26.12.2008, 00:40:04 |
|
|
![]()
|
|
No więc tak sposób poniekąd działa otóż kiedy wczytuje się strona B to rzeczywiście zmienne są przesyłane ale towarzyszy temu komunikatu i widać guzik do wciśnięcia. Czy da się zrobić bardziej dyskretnie tak bez tego guzika z komunikatem ?
|
|
|
![]()
|
|
Postaw warunek że jeżeli przeglądarka obsługuje js to leci dalej jak nie to wyswietla guzik i komunikat. Poszukaj w google jak to zrobic całego skryptu pisac Ci nie będę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Niema sprawy plusik już poleciał ale jakby ktoś miał jakąś alternatywę to z cichą obadam. Z góry dziękuje za dalszą pomoc.
jednak pospieszyłem się z tym plusem okazuje się że zmienna nie jest przekazywana i wyświetlany jest komunikat ![]() P.S. Problem rozwiązany dzieki: Kod foreach( (array)$dane as $klucz=> $wartosc) P.S.2. Już znalazłem to czego szukałem: <form name=Myform ... <input type=submit name=ok.... <script language=javascript> document.Myform.ok.click(); </script>'; Ten post edytował warezxp 26.12.2008, 02:31:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:15 |