![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2006 Skąd: gorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taką sobie funkcję
i wywołuję sobie ją czymś takim:
I wyskakuj mi coś takiego Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg]: Unable to open '../images/user/mini/' for writing: No such file or directory in xxxxx\includes\img_res.php on line 25 Linijka nr 25:
Foldery są ładnie poustawiane na lokalnym servie... mają prawa zapisu więc... o co chodzi? Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze wyraźnie, że nie ma takiego pliku lub katalogu, sprawdź jeszcze raz ścieżki
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2006 Skąd: gorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to chodzi że ścieżki są ok...
podaję mniej więcej strukturę: ROOT -image --user ---mini -includes --img_res.php (to ten pliczek który opisałem jako pierwszy) -zb --index.php (to ten pliczek z którego wywołuję polecenie) P.S. Jest napisane ![]() Ten post edytował servs 25.12.2008, 15:31:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 11 Dołączył: 12.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień scieżke '../images/user/mini/' na 'images/user/mini/' funkcja require załącza plik do aktualnie wykonywanego dlatego prawdopodobnie znajdujesz się piętro wyżej w głównym katalogu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Oraz nadaj odpowiednie prawa.
|
|
|
![]()
|
|
po pierwsze... plik którym wywołuję poprzez require znajduje się w katalogu zb/... w głównym katalogu są same foldery..
po drugie: próbowałem tego i nie działa. po trzecie prawa są na 777 Ten post edytował servs 25.12.2008, 15:53:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 11 Dołączył: 12.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry servs nie doczytałem, ale chyba znalazłem Twój błąd
$path_res = '../images/user/mini/'; przypatrz się tej linijce i temu: ROOT -image --user ---mini -includes --img_res.php (to ten pliczek który opisałem jako pierwszy) -zb --index.php (to ten pliczek z którego wywołuję polecenie) ![]() Ten post edytował lor 25.12.2008, 15:58:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Katalog zwie się images... moja pomyłka... Czyli ścieżka jest ok...
Myślałem też o moim serwerze lokalnym że może coś nie tak jest... ale na serwerach netartu też nie chodzi ![]() Po wielkich zmaganiach skrypt poszedł i kilka wyzwisk w swoim adresie również :] Otóż błąd rzeczywiście leżał w tej linijce w której wskazywał błąd ale ta treść nie była raczej odpowiednia do tego co rzeczywiście było nie tak... A co było nie tak? Zmienna $conf nigdzie nie była zdefiniowana... Z resztą nie wiem skąd ona mi się wzięła... Zamieniłem ją na $name i gra gitara ![]() Sorry za zawracanie głowy ![]() Pozdrawiam! Ten post edytował servs 25.12.2008, 16:12:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:00 |