![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest jakaś metoda, sposób by wyłaczyć wysyłane warningi generowane z funkcji unserialize ?
Nie chodzi mi o wyłaczenie globalne wyświetlanych warningów tylko i wyłaczenie by wyłaczyc warningi generowane przez ta metodę. p.s. @unserialize - w ten sposób? czy jest coś bardziej indywidualnego pod kazdą funkcję. I czy wogole to zadziała na warningu czy tylko na błędy? pozdro haryb |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej zamiast błąd ukrywać go usunąć? Co to za warning?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja szklana mówi, że pewnie taki kod:
- generuje warning, bo funkcja wymaga jako parametru tablicy, a zmienna $ktos, nawet pusta tablicą nie jest. Łatwo to rozwiązać sprawdzając np. funkcją is_array czy zmienna jest tablicą lub czy tablica nie jest przypadkiem pusta. Można też na chama zadeklarować tablicę niezależnie od tego, co zmienna zawiera:
Moja kula też podpowiada mi, że pewnie warning jest związany z inną funkcją, funkcje serialize i unserialize nie generują warningów nawet wtedy, gdy dostaną niewłaściwe parametry, o czym pisze w manualu, do lektury którego zachęcam: Cytat In case the passed string is not unserializeable, FALSE is returned and E_NOTICE is issued
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:43 |