![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto sposób tworzenia i wykorzystywania ciasteczek przez php. Chodzi o to, by ramka wbudowana wyświetlała się tylko raz dziennie. Wszystko działa OK
![]() ![]() ![]() ![]() Kod <?php
function display_add() { echo '<iframe name="Reklama" width="500" height="500" src="http://sejfik.com/pages/ptp.php?refid=hunter" marginwidth="1" marginheight="1" title="Sponsor" scrolling="no" border="0" frameborder="0"> Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek wbudowanych lub jest obecnie skonfigurowana tak, aby nie wyświetlać ramek wbudowanych. </iframe> '; } setcookie('add',1,time()+24*60*60); if(!isset($_COOKIE['add'])) { display_add(); } ?> Ten post edytował hunter209 23.12.2008, 21:48:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale fajnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Osoba o przeciętnym poziomie inteligencji przełączy sobie na "przeszukuj tylko: polski" i znajdzie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
a ja sądzę, że osoba o przeciętnym poziomie inteligencji potrafi czytać ze zrozumieniem...
Jednak widać tak nie jest... więc zacytuję moją wypowiedz: Cytat pewnie dlatego, że nie znam podstaw javy. Ale przecież nie będę czytał długich artykułów dotyczących JS ponawiam prośbę z pierwszego postu. Może ktoś zrobi taki prezent na święta i po prostu to przerobi?? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja myśle że osoba o przeciętnym poziomie inteligencji, jest wstanie zrozumieć różnicę pomiędzy Javą i JavaScript'em i jest wstanie wziąść słownik i tłumaczyć jak nie rozumie, bo wie że w taki sposób sie w końcu nauczy angielskiego, bez kórego być programistę jest ciężko.
A za Twoje lenistwo do potęgi, wątpie żeby Ci ktoś pomógł, więc radzę żebyś jednak zechciał wpisać frazę np. "js cookie" w jakiejkolwiek wyszukiwarce, aha i ustawił język wyszkukiwania na polski. Jak chcesz żeby ktoś za Ciebie to napisł, to nie ten dział, przeniś ten post na: Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję, no nie wykazałeś jak na razie żadnej, nawet szczątkowej chęci zrobienie tego samemu. Wesołych Świąt. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Javą i JavaScript'em i jest wstanie wziąść słownik i tłumaczyć jak nie rozumie, bo wie że w taki sposób sie w końcu nauczy angielskiego, bez kórego być programistę jest ciężko. Wszyscy wiedzą o co chodzi. A Ty nie?? ![]() Nie jestem programistą więc angielskiego nie umiem. Jeśli Ty się za takiego uważasz to proszę pomóż. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrafisz rozbawić człowieka
![]() A tak juz na koniec, powiedz ile masz lat? Bo widze że niereformowalny jesteś. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
może i mniej niż Ty... i co??
![]() ![]() ![]() A może by napisać wielkimi literami na stronie głównej tego forum" FORUM TYLKO DLA ZAAWANSOWANYCH"? |
|
|
![]()
|
|
Ale Ty nawet nie zrobiłeś tego co mówiłem, wystarczyło zacząć od "js cookie", a wyników jest dużo, http://www.google.com/search?hl=pl&cli...&lr=lang_pl
1. http://js.webhelp.pl/index.php?id=86&roz=js&ac=read 2. http://www.webdiary.pl/technologie+art.id+120.htm 3. http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t57276.html Podpowiadałem Ci czego sie należy chwycić, zeby zrozumieć zasadę działania cookie w javascript, wiec nie mów że nikt na tym forum nie chce pomagać. Ty postawiłeś sprawe tak: nie wiem jak to zrobić, zróbcie to za mnie. A powinieneś: mam problemy z cookie w js (jakiś przykladowy kod) i powiedzcie co zmienić, gdzie robie źle. Myśle że jakbyś inaczej sam podszedł do tego, juz byś to miał zrobione. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pan tutaj chce chyba gotowca. Tzn. pomocy :x Więć proszę zajrzeć do działu Giełda ofert
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 16:47 |