![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie (jestem początkujący). Mam stronę w html'u. Zrobiłem sobie formularz i nie chciałem aby był wysyłany przez program pocztowy. Znalazłem taki skrypt na stronie
CODE if (count($_POST)) { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = 'adres e-mail gdzie wysłać formularz'; // Adres e-mail adresata $subject = 'temat'; // Temat listu $message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza'; // Komunikat $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza'; // Komunikat błędu $charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa ////////////////////////////// $head = "MIME-Version: 1.0\r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" . "Content-Transfer-Encoding: 8bit"; $body = ''; foreach ($_POST as $name => $value) { if (is_array($value)) { for ($i = 0; $i < count($value); $i++) { $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n"; } } else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n"; } echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; } else { ?> Tutaj umieść wszystkie pola formularza } ?> Ale mam takie pytanie. Jak zrobić, aby po wysłaniu formularza nie wyświetlało napisu : "dziękujemy za wypełnienie formularza" tylko aby przeniosło na daną stronę? Np. na www.mojastrona.pl/dziękujemy.html ? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wcześniej wysłałeś już nagłówki (jakikolwiek kod html do przeglądarki) to zmienną message daj tak:
Meta jest 'troszkę' niezgodne ze standardami ale działa bardzo dobrze. Edit: Kurcze, mieszało mi forum w poście zamieniając html ![]() Ten post edytował than 23.12.2008, 20:50:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... Poczekaj bo ja tu mam taki odcinek :
CODE <?phpi f (count($_POST)) { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = 'adres e-mail gdzie wysłać formularz'; // Adres e-mail adresata $subject = 'temat'; // Temat listu $message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza'; // Komunikat $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza'; // Komunikat błędu $charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa ////////////////////////////// I zamiast tego początku "<?php" mam wstawić to co mówisz? To jest właśnie to że ja nie rozumiem nic... Mi chodzi o to, aby się ten komunikat nie wyświetlił wogóle ale żeby przeniosło na inną stronę użytkownika... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz zastąpić linijkę z funkcją mail() tym co podałem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:51 |