![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 15.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prostą aplikację w Javie, w której korzystam z bazy MySQL. Łączę się używając mysql connector/j. W Netbeans wszystko jest ok (łączy się z bazą i pokazuje odpowiedni wynik) natomiast jak uruchamiam to jako aplet na stronie to nic się nie dzieje.
Treść aplikacji: Kod import java.sql.Connection; import java.sql.DriverManager; import java.sql.ResultSet; import java.sql.SQLException; import java.sql.Statement; import javax.swing.JApplet; public class NewJApplet extends JApplet { /** * @param args */ public static void main(String[] args) { // TODO Auto-generated method stub Connection con = null; try { Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance(); con = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql:///test","morawcik", "codename"); Statement s = con.createStatement ( ); s.executeQuery ("SELECT miasto FROM pogoda where temp < 0"); ResultSet rs = s.getResultSet ( ); int count = 0; while (rs.next ( )) // odczytujemy po kolei zwrócone krotki { String m = rs.getString(1); ++count; System.out.println(count + " miasto: " + m); } rs.close ( ); // zamykamy zbior wynikowy s.close ( ); // zamykamy zapytanie System.out.println (" zwrócono " + count + " krotek "); if(!con.isClosed()) System.out.println("Nawiązano połączenie z " + "serwerem MySQL poprzez TCP/IP..."); } catch(Exception e) { System.err.println("Exception: " + e.getMessage()); } finally { try { if(con != null) con.close(); } catch(SQLException e) {} } } } PS Dodam, że wrzuciłem ten plik jar do katalogu .../lib/ext/ EDIT: Problem rozwiązałem sam. W sumie nie wiem czemu mówię problem jak to była moja głupota i przeoczenie. Do wyświetlenia tego tekstu używałem komendy z konsoli (o ile można to tak nazwać). Wystarczyło dodać np label i jemu przypisać dany tekst. Ten post edytował morawcik89 23.12.2008, 19:29:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:33 |