![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Piszę portal oparty na zf i zastanawiam się czy on normalnie zużywa tak dużo pamięci czy ja gdzieś przekombinowałem. W najlepszym wypadku zużycie mierzone przez funkcje memory_get_usage() i xdebug_memory_usage() nie spada poniżej 3,5MB a czasem przekracza nawet 6MB. Korzystam z szablonów OPT i one przy kompilacji zabierają ~0,5MB ale nadal nie wiem co z resztą. Dodatkowo moduły które mogą obciążać pamięć to rejestr, acl i autoryzacja, ale z nich zrezygnować się nie da. Może ktoś korzystający z zf sprawdzić ile pamięci zużywa jego skrypt? Raczej gdyby takie zużycie było normalne to zf nie nadawałby się do żadnych poważnych projektów. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na powaznych projektach masz powazny sprzet z powazna iloscia RAMu.
Moj FW przy dosyc normalnych akcjach (autoryzacja, DB, etc) zuzywa 2-3MB wiec te 6 MB mnie raczej nie dziwi. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 23.12.2008 Skąd: Radzionków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisanie zapytan SQL recznie zamiast korzystanie z Zend_Db_Table jest 2-krotnie wydajniejsze. Oczywiscie ja bym pamiecia sie nie przejmowal tylko czasem wykonania okreslonych akcji. Pamieci latwo dokupic (wkladamy dodatkowa kosc i po sprawie) z prockiem juz nie jest tak latwo
![]() Wracajac do tematu Zend_Framework to zbior bibliotek zobacz ktore ladujesz to znajdziesz odpowiedz. -------------------- Tomasz Ślązok Nexik
http://www.nexik.net/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja myślałem, że pamięcią to się trzeba przejmować w takich językach typu c++, a nie php
![]() ![]() Ten post edytował Speedy 30.12.2008, 00:41:13 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
pisanie zapytan SQL recznie zamiast korzystanie z Zend_Db_Table jest 2-krotnie wydajniejsze. a 20 razy glupsze ![]() co do twojego problemu. dokup sobie pamieci i uzywaj memcached. wszystko bedzie ci smigac ![]() Ten post edytował qbatoja 5.01.2009, 17:38:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:22 |