![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem, którego nie przewidziałem i teraz nie wiem jak go rozwiązać... W bazie danych zapisywałem w następujacym formacie dane :/
No i teraz, muszę wyliczyć ile czasu upłynęło ! od czasu bierzącego, do czasu tego wpisu w bazie danych. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Wiem że był parametr stringtotime, ale jak go odjąć od siebie ? Bo popatrzcie przykłądowo chciał bym uzyskać taką informację: Ostatni wpis dokonano: 12 godzin temu Albo, Ostatni wpis dokonano: 3 dni i 5 godzin 14 minut. Ma ktoś jakiś pomyśł, jak to zrealizować na tych parametrach ? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć mktime(). Pewnie da się to zrobić na wiele sposobów, wystarczy chcieć .. -------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może tak
Ten post edytował kefirek 22.12.2008, 21:59:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kefirek, twój kod mistrzu jest dobry, bardzo mi się podoba
![]() Powiedz, czyli koncepcja polega na przekonwerterowaniu czasu z bazy danych, z czasem oryginalnym i reczna analiza wyników. Czy korzystając z strtotime przekonwerterować date z bazy, i odjąć ją od daty aktualnej, a następnie przekonwerterować przy uzyciu twojego algorytmu celem otrzymania porządanego wyniku ? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kefirek, twój kod mistrzu jest dobry, bardzo mi się podoba ![]() Powiedz, czyli koncepcja polega na przekonwerterowaniu czasu z bazy danych, z czasem oryginalnym i reczna analiza wyników. Czy korzystając z strtotime przekonwerterować date z bazy, i odjąć ją od daty aktualnej, a następnie przekonwerterować przy uzyciu twojego algorytmu celem otrzymania porządanego wyniku ? Pozdrawiam Można i tak za pomocą strtotime czyli
|
|
|
![]()
|
|
Oto działający kod, znalazłem go na forum.
Ten post edytował seba22 23.12.2008, 11:14:17 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:40 |