![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.xml :
Kod <?xml version="1.0"?> <top> <ad name="Pierwszy"/> <ad name="Drugi"/> </top> index.php : Kod <? $plik = "1.xml"; $file = fopen($plik, "r"); $file = fread($file, 200); $ex1 = explode('<ad name="', $file); $ex2 = explode('"/>', $ex1[1]); $name = $ep2[0]; echo "<tr><td> ".$name." </td></tr>"; ?> Problem polega na tym że pokazuje tylko "Pierwszy" a drugiego już nie, a chce żeby pokazywało wszystkie nazwy.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko że ja z tego jestem zielony.. :|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
tylko że ja z tego jestem zielony.. :| To po co bierzesz się za programowanie skoro nawet nie chce ci się tego nawet przeczytać a co dopiero nauczyć? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
czytalem ale nie moge tego zaczaić.. I dalej nie wiem ;(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
czytalem ale nie moge tego zaczaić.. I dalej nie wiem ;( Nie bierz się za programowanie bo nawet w googlach nie umiesz szukac. http://letmegooglethatforyou.com/?q=php+parsowanie+xml -> http://www.php.rk.edu.pl/w/p/simplexml/ Ten post edytował wookieb 23.12.2008, 15:13:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod <? $xml = "1.xml"; $xml = simplexml_load_file($xml); echo $xml->ad['name']; ?> I dalej wyświetla tylko pierwsze :/ |
|
|
![]()
|
|
Weż może najpierw naucz się czytać.
Na stronie której ci podałem pisze JAK BYK co masz zrobic. Zobacz ten fragment z foreach -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Umiem czytać..
![]() Przedtem na tej stronie bylez z 5 razy.. Nie wiedziałem że chodzi o foreach :| Kod <? $xml = "1.xml"; $xml = simplexml_load_file($xml); foreach ($xml->ad as $ds) { echo $ds['name']; echo "<br>"; } ?> I działa tak jak chciałem, dzieki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 16:59 |