![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam strone zintegrowana z Forum (Inviosion Power Board). Forum i strona posiadaja wspolne logowanie i ladnie to dziala. Chcialem to rozszerzyc na inne domeny i tu pojawia sie problem. Logowanie forum opiera sie na cookie. Zrobilem graficzki pobierane z tym innych domen by przepisywaly ciasteczka, ale to kuleje. Podejrzewam ze chodzi i rozne czasy ciasteczek. Da sie jakos skutecznie przepisywac ciasteczka z zachowaniem ich czasow? Pozdrowka Goofi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jeżeli to nie to ustawienie to proszę zajrzyj w ustawienia php.ini i sprawdz czy IPB nie zmienia cookie_domain. Bo mnie się wydaje, że tak -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Chcialem to rozszerzyc na inne domeny i tu pojawia sie problem. Domeny ciastek możesz ustawiać TYLKO I WYŁĄCZNIE w ramach domeny + subdomeny ze względów bezpieczeństwa. EOT. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli to nie to ustawienie to proszę zajrzyj w ustawienia php.ini i sprawdz czy IPB nie zmienia cookie_domain. Bo mnie się wydaje, że tak Na forum to jest ustawione na ".moja_domena.pl" Korzystam z sdk i na pozostalych domenach to dynamicznie zmieniam
Domeny ciastek możesz ustawiać TYLKO I WYŁĄCZNIE w ramach domeny + subdomeny ze względów bezpieczeństwa. EOT. To wiem, nie probuje ustawic ciasteczek, by dzialaly na paru domenach, tylko je przepisywac za pomoca grafik zserializowania ich w bazie i graficzek bedacymi skryptami php pobieranymi z tych domen i ustawiajacymi ciasteczka odczytanymi z bazy. Czasem to nie dziala dobrze i nie wiem czy czasy tych ciasteczek nie mieszaja |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 05:20 |