![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Bawie się od jakiegoś czasu w Latex-u i męczy mnie jedna rzecz. Chodzi o to, ze wstawiam po kolei
Problem polega na tym, ze przy konwersji na pdf-a najpierw pojawia się tekst, a póxniej 2 obrazki, a nie jak to jest zapisane w kodzie źródłowym. Jest jakaś rada na to? ![]() Już zrozumiałem ![]() Zamiast begin{figure}[!ht] dajemy: begin{figure}[h] Nastepnie jak obrazek wskakuje na nastepna strone zmniejszamy go i wraca na właściwa. Mam nadzieje, ze kiedyś komuś się przyda ![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na takie problemy jest prosta rada - nie wiem, czy akurat w tym wypadku podziała, ale spróbuj uruchomić latex2pdf/tex2pdf dwa razy podrząd. Miałem bardzo podobne problemy ze spisami treści – nie były generowane, dopiero za drugim podejściem, gdy już były wygenerowane jakieś pliki tymczasowe, to działało.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podwójne generowanie plików pdf jest tylko do spisów treści, spisów obrazów i innych tego typu rzeczy, ale w tym wypadku akurat nei dziaala.
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:47 |